Administrerende direktører justerer tidsplaner og investeringer i netto-nul i et forsøg på at balancere forretningsdrift og bæredygtighed
Ny forskning har afsløret, at administrerende direktører i de største europæiske lande ændrer tidsplaner og investeringer omkring netto-nul-mål, da virksomhederne fortsat kæmper med at afbalancere rentabilitet og bæredygtighed på et ustabilt energimarked.
www.aggreko.com
Undersøgelsen blandt 400 administrerende direktører med ansvar for virksomheder med en omsætning på over 200 mio. euro fra Storbritannien, Tyskland, Frankrig og Italien – bestilt af energiløsningsspecialisten Aggreko – afslørede, at størstedelen af de adspurgte (95 %) har ændret deres tidsplaner for netto-nul i lyset af problemer med energiforsyning og -priser. Da lederne er under andet pres, hævdede kun 12 % af de adspurgte, at hastigheden af dekarboniseringen var deres topprioritet, mens de fleste hævdede, at reduktion af energiomkostninger og opnåelse af kommercielle fordele var blandt topprioriteterne.
Undersøgelsen – som præsenteres i Aggrekos seneste rapport "Rebalancing the Energy Transition" – har også afsløret, at intentionen om at investere i energiomstilling stadig er til stede, idet 80 % forventer at øge investeringerne i de næste 12 måneder. Men da det fortsat er en udfordring at afbalancere omkostninger og kommerciel levedygtighed med ESG-mål, vil de fleste investeringsstigninger kun være marginale.
Da adgangen til finansiering er en udfordring, understreger Aggreko behovet for, at virksomheder læner sig op ad deres forsyningskæder for at hjælpe med at opfylde kravene til energiomstillingen inden for de nødvendige tidsrammer – alt imens de afbalancerer rentabilitet med ESG-mål. Virksomheden har lanceret denne seneste rapport for at give ledere indsigt i, hvordan de kan navigere i energiomstillingen i fremtiden.
Robert Wells, Aggrekos bestyrelsesformand i Europa, sagde: "Det er ikke overraskende, at vores undersøgelse har afsløret, at ledere i hele Europa er på udkig efter forandring, når det gælder deres energiforsyningskæde. I et hårdt økonomisk landskab påvirker ustabilitet i nettet og forsinkelser i tilslutning, prisusikkerhed og truende ESG-mål mange virksomheders energiomstilling."
"Med en stigende appetit på decentralisering og alternative energiaftaler har vi lanceret vores rapport for at hjælpe ledere med at forstå markedet, og hvordan det udvikler sig, ud over de indkøbsmetoder, de har til rådighed. Nøglen til dette er at give adgang til løsninger, der sikrer, at industrier med et højt energiforbrug kan forblive rentable under deres energiomstilling uden at gå på kompromis med ESG-forpligtelserne."
At støtte energiintensive virksomheder i hele Europa med adgang til de nyeste vedvarende teknologier, alternative indkøbsaftaler og ekspertise til at implementere dem korrekt er centralt for Aggrekos bæredygtighedsramme, Energising Change. Ud over at styre sin egen energiomstilling er rammen designet til at støtte overgangen til en infrastruktur for vedvarende energi, samtidig med at den gør det muligt for sektorer som produktion, datacentre, forsyningsselskaber og infrastruktur samt petrokemiske raffinaderier at opfylde netto-nul-mål.
Wells tilføjer: "Vi er en strategisk partner i forsyningskæden for organisationer i hele Europa. Vi arbejder tæt sammen med mange kunder fra energiintensive industrier og har allerede arbejdet på at udvikle vedvarende energi, etablere alternative energiaftaler og gøre teknologier tilgængelige for projekter i nær fremtid. Især når kapital er i høj kurs, vil støtte til kunder med at kontrollere omkostninger og energiforsyning fortsat være en vigtig del af at sikre en jævn energiovergang."
Se mere information og læs “Rebalancing the Energy Transition”her.