www.industriogteknik.com
Aggreko

Aggreko: Havvindmølle-pipeline står over for strømdilemma uden robust energiforsyningskæde, viser rapport

Ny forskning har afsløret, at udfordringerne med vedvarende energi fortsat udgør en væsentlig hindring for den hurtigt voksende havvindmølleindustri, hvilket signalerer et behov for mere kompetente partnere i energiforsyningskæden til at bygge bro over denne kløft.

  www.aggreko.com
Aggreko: Havvindmølle-pipeline står over for strømdilemma uden robust energiforsyningskæde, viser rapport

Race to Renewables

fra Aggreko, der er specialist i energiløsninger, viser, at 39 % af 855 adspurgte fagfolk inden for havvindmølleindustrien i Europa* mener, at manglen på midlertidige strømløsninger er den største hindring for vækst. Derudover anses integrationen af grønnere teknologier for at være en nøglefaktor, der blokerer for væksten.

Andetsteds i rapporten nævner 39 % af de adspurgte, at vanskeligheder med transport og logistik er den største udfordring for at få adgang til strøm. Samtidig siger 34 %, at leveringstiden for udstyr også er et problem. Manglende adgang til strøm kan skabe problemer under hele udviklingen, men det er især problematisk i anlægsfasen, hvor der er brug for strøm til kabellægning og understøttelse af tunge løftefartøjer.

Aggrekos rapport antyder også, at grønnere teknologier nu bliver mere og mere ønskværdige for beslutningstagere, der ønsker at nedbringe emissionerne i udviklingsfasen. Omkostningerne ses som den største hindring for dette, men der ser også ud til at være en alvorlig mangel på færdigheder i forbindelse med nye teknologier, idet over 41 % indrømmer, at mangel på teknisk viden og erfaring er en hindring for udbredelsen af havvindmølleprojekter.

Havvindmølleindustrien befinder sig i øjeblikket midt i et enormt opsving, hvor byggeriet stiger til rekordniveauer. I hele Europa vil der blive investeret over 5 mia. euro i vindmølleindustrien for at gøre det muligt for producenterne at sikre forskudsbetalinger og yde garanti for nye vindmølleprojekter. I Storbritannien signalerer Labours beslutning om at ophæve forbuddet mod opførelse af landvindmøller og den nylige tildeling af ni havvindmølleprojekter, der skal generere 9,6 GW strøm, at projekterne vokser, efterhånden som den nye regering fremskynder produktionen af vedvarende energi.

Vedvarende midlertidige strømproblemer kan vise sig at være dyre for industrien, da de høje mål, som de europæiske regeringer har sat, måske ikke vil blive nået, hvis der ikke findes løsninger. Aggreko har lanceret denne nye rapport for at støtte industrien i at løse disse problemer. Samtidig demonstrerer Aggreko værdien af strategiske partnerskaber i forsyningskæden med henblik på at levere passende fleksible energiløsninger og ekspertisen til at levere dem korrekt.

Michel Maaskant, Sector Sales Specialist for Offshore Renewables hos Aggreko, siger: "På trods af den enorme vækst i hele industrien er der stadig barrierer, som kan skabe problemer, hvis de ikke håndteres korrekt. For at sikre fortsat ekspansion, især i betragtning af de mål, der er opstillet af organer i hele Europa, skal vindmøllesektoren se på de barrierer, der forhindrer brugen af grønnere teknologier, sammen med problemerne med at sikre strøm til projekterne."

Disse nye partnerskaber har til formål at udvikle en plan for et anlægs fulde livscyklus i overensstemmelse med Aggrekos bæredygtighedsramme, "Energising Change™", som er designet til at støtte kommercielt levedygtige energiomstillinger for kunderne. Derudover er en central del af rammen at udvikle fremtidens infrastruktur for vedvarende energi, herunder yderligere netkapacitet, idriftsættelse af nye vindmølleparker, netbalanceringstjenester og levering af strøm til opbygning af transportnetværk.

"Energising Change™ handler om at hjælpe industrien med at skifte til mere bæredygtige energiløsninger", tilføjer Michel. "Men det kan de kun gøre, hvis de får den rette støtte og vejledning."

"I vindsektoren er denne videnskløft noget, der skal håndteres, hvis der skal opnås vækst. Det er her, strategiske partnerskaber mellem leverandører af energiløsninger og havvindmølleselskaber vil komme i spil for at hjælpe med at udvikle bæredygtige forsyningskæder og pålidelig energiforsyning."

Klik herfor at læse den seneste rapport fra Aggreko.

Klik her for at få mere at vide om Aggrekos udvalg af midlertidige energiløsninger.

*855 energibeslutningstagere, der er involveret i opførelse og idriftsættelse af havvindmølleparker, og som enten arbejder hos en producent af originalt udstyr til havvindmølleparker (OEM) ELLER hos en udvikler/entreprenørvirksomhed inden for havvind: 100 i Storbritannien, 100 i Irland, 101 i Frankrig, 101 i Tyskland, 102 i Italien, 101 i Spanien, 150 i Benelux (50 i Belgien, 50 i Holland, 50 i Luxembourg), 100 i Norden (50 i Sverige, 50 i Norge).

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP