www.industriogteknik.com
HMS Industrial Networks AB

HMS Networks erhverver Red Lion Controls og udvider sin tilstedeværelse i Nordamerika betydeligt

HMS Networks har indgået et samarbejde med Spectris Group Holdings Limited om at erhverve 100 % af Red Lion Controls inc, og Red Lion Europe GmbH, sammen med visse aktiver i andre jurisdiktioner, og derved udvide HMS' nordamerikanske markedstilstedeværelse og komplementere dets tilbud.

HMS Networks erhverver Red Lion Controls og udvider sin tilstedeværelse i Nordamerika  betydeligt

Resumé af erhvervelsen
  • HMS har indgået en bindende aftale om at erhverve Red Lion for en kontantbetaling på USD 345 millioner (ca. SEK 3.600 millioner), på en kontant- og gældsfri basis (Enterprise Value).
  • Red Lion er en veletableret amerikansk udbyder af løsninger inden for industriel automation med et innovativt produktportefølje med premium brands. Erhvervelsen vil styrke HMS' tilstedeværelse i Nordamerika væsentligt, og muliggøre krydssalg af både HMS' og Red Lions produkter gennem deres respektive markedskanaler.
  • Kombinationen af HMS og Red Lion havde et årligt salg på over SEK 4,4 milliarder i løbet af de tolv måneder, der sluttede den 30. september 2023, med en justeret EBIT-margin på ca. 24 procent.
  • Erhvervelsen forventes at være afsluttet i løbet af første halvdel af 2024, og er underlagt almindelige godkendelser fra myndighederne og afslutningsbetingelser.
"Vi er meget glade for at byde Red Lion velkommen i HMS Networks-familien - virksomhederne passer godt sammen, både når det kommer til produkter, geografisk tilstedeværelse og kulturelle aspekter. Kombinationen af Red Lions produktportefølje, der supplerer HMS' tilbud med begrænset overlap, og den geografiske match med Red Lion, der har en stærk position på det attraktive nordamerikanske marked, og HMS med sine kernemarkeder i Europa, vil generere gode muligheder for krydssalg.
Red Lions "Access"-produkter passer godt sammen med HMS' Anybus- og Ewon-produktlinjer, mens Red Lions "Connect"-tilbud tilføjer, hvad HMS har søgt i flere år: Et stærkt Ethernet Switch-tilbud med stærk markedsposition. Endelig bringer Red Lions "Visualize"-tilbud nye muligheder for HMS til at udforske Data Visualisering, der bliver mere og mere interessant med sin centrale rolle i det industrielle automationsmiljø, og dets evne til at tilføje ekstra værdi oven på HMS' tilslutnings- og netværkstilbud.

Vi ser frem til at begynde samarbejdet og realisere synergierne mellem virksomhederne og muliggøre, at vi sammen kan tage de næste skridt på vor fælles fremtidige rejse, når transaktionen er afsluttet,
" siger Staffan Dahlström, administrerende direktør for HMS.


HMS Networks erhverver Red Lion Controls og udvider sin tilstedeværelse i Nordamerika  betydeligt

”Virksomhederne passer fremragende sammen, både når det drejer sig om produkter, geografisk tilstedeværelse og kulturelle aspekter”, siger Staffan Dahlström, CEO hos HMS.

Strategisk begrundelse
HMS har indgået en bindende aftale om at erhverve Red Lion for en kontantbetaling på USD 345 millioner (ca. SEK 3.600 millioner), på en kontant- og gældfri basis (Enterprise Value).

For HMS er det af strategisk betydning at styrke sin tilstedeværelse på det attraktive nordamerikanske marked og forbedre sit produktudbud med produkter og tilbud, der er specielt udviklet til at imødekomme efterspørgslen på det nordamerikanske marked.
Erhvervelsen forventes at muliggøre flere krydssalgssynergier mellem HMS og Red Lion, delvis ved at kapitalisere på forskellige markedsføringskanaler.

Den største del af Red Lions salg, der kommer fra Nordamerika gennem et velfungerende distributørnetværk, vil HMS kunne udnytte til at øge salget af HMS' tilbud om gateways og fjernadgang. HMS vil, med cirka 60 procent af sit salg på de store automationsmarkeder i Europa, og veludviklede og målrettede markedsføringskanaler, kunne krydssælge udvalgte dele af Red Lions tilbud.

Derudover forventes det, at erhvervelsen vil medføre forsknings- og udviklingssynergier på flere områder af både HMS' og Red Lions tilbud, de vil blive udforsket yderligere efter afslutningen af transaktionen.

www.hms-networks.com

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP