www.industriogteknik.com
Parker News

CliPHvent-ventiler fra Parker Prädifa øger batterisikkerheden i elbiler

Hurtig og kontrolleret ventilation muliggør effektiv beskyttelse af huset, batteriet og køretøjet i tilfælde af en termisk hændelse.

  www.parker.com
CliPHvent-ventiler fra Parker Prädifa øger batterisikkerheden i elbiler

Parker Hannifin har introduceret CliPHvent – en ny generation af ventilationsventiler til batterihuse i elbiler. I tilfælde af trykforskelle mellem husets indre og omgivelserne samt ved pludseligt overtryk inden i et hus sørger CliPHvent for kontrolleret trykudligning eller hurtig ventilation. Dette er særligt vigtigt i tilfælde af en termisk hændelse i elbilers trækbatterier.

Beskyttelse mod pludselig trykstigning forårsaget af overophedning
En "termisk hændelse" eller "termisk runaway" beskriver en pludselig og hurtig temperaturstigning i en enkelt eller flere battericeller på grund af en defekt som f.eks. mekanisk skade, en elektrisk kortslutning eller overbelastning. Især i de kraftige batterier, der leverer fremdriftsenergien i elbiler, forårsager "termisk runaway" dannelsen af enorme mængder gas inden i huset, hvilket fører til en ukontrolleret og hurtig trykstigning og kan have alvorlige konsekvenser – herunder den total destruktion af trækbatteriet og endda hele køretøjet.

CliPHvent-ventilationsventiler fra Parker Prädifa er specifikt udviklet til at forhindre dette. Ved at muliggøre hurtig ventilation via den integrerede pakning beskytter de batterihuset, hvilket medfører en større sikkerhed for trækbatteriet. I tilfælde af "termisk runaway" i en enkelt battericelle kan en dominoeffekt – dvs. spredning til tilstødende celler efterfulgt af hurtig udbredelse gennem hele trækbatteriet og dets totale destruktion – forhindres.

Udligning af mindre trykforskelle, beskyttelse mod påvirkning fra omgivelserne, nem installation
Mindre trykforskelle mellem husets indre og omgivelserne som følge af lufttryks- eller temperaturændringer udlignes via en membran. Derudover er Parker aspire®-membraner vand- og olieafvisende. Som et resultat heraf giver CliPHvent-ventilationsventiler pålidelig beskyttelse mod indtrængen af eksterne væsker og snavs.

CliPHvent-ventilationsventilernes særlige, kompakte design muliggør en nem installation på batterihuset eller inden i et hul uden brug af værktøj.

Du kan finde yderligere oplysninger om CliPHvent.

www.parker.com

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP