www.industriogteknik.com
HMS Industrial Networks AB

AGV trådløs udvikling

Se hvordan HMS Networks' trådløse ekspertise og produkter fra Anybus tog Mercedes-Benz' Automated Guided Vehicle (AGV) installationer til næste niveau.

AGV trådløs udvikling

Sikkerhed først. Fra januar 2027 skal alle AGV'er overholde den europæiske maskindirektiv (EU) 2023/1230

 
Da Mercedes-Benz ønskede at udvide deres AGV-installation, kontaktede de HMS. HMS leverede den trådløse ekspertise, produkter og praktisk support for at sikre, at AGV'er bevægede sig effektivt og sikkert rundt på fabrikken.
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz, der er en globalt anerkendt bilproducent, er berømt for sin innovative teknologi, håndværk og luksusdesign. På deres topmoderne bilfabrik i Ludwigsfelde flytter mere end  70 AGV'er bildele til samlebåndet. Disse AGV'er transporterer alt fra tunge motorer til mindre elektronik over afstande på mellem 300 og 800 meter. Hver AGV er udstyret med en indbygget programmerbar logikcontroller (PLC) fra Siemens eller Schneider Electric, der sikrer deres effektive og sikre navigation.

God kommunikation er nøglen
Effektiv styring af AGV afhænger af god kommunikation mellem AGV'erne og fabrikkens styresystem. Denne kommunikation gør det muligt for fabrikken at spore AGV'ernes position, last og realtidsstatus.
Mercedes-Benz' tidligere AGV-system brugte Bluetooth-teknologi og HMS' Anybus Wireless Bolt og Anybus Bridge-produkter. Imidlertid ønskede de at forbedre systemets effektivitet og at kunne overholde Maskindirektivet (EU) 2023/1230, som bliver obligatorisk fra januar 2027. Maximilian Lichan forklarer: "Mens Bluetooth fungerede godt, ønsker vi nu at forbedre vores AGV-system for at understøtte større gennemstrømning, hurtig roaming og lavere latenstid. Vi skal også overholde de snart obligatoriske EU-sikkerhedsregler. Lige så vigtigt er det, at vi ønsker udstyr og eksperter fra samme firma, og vi ønsker, at de kommer ud på stedet, installerer udstyret og verificerer, at alt fungerer".
 
Tid til at se, hvordan HMS hjalp med at implementere et trådløst system for at imødekomme behovene.
 
HMS trådløse eksperter baner vejen
Mercedes-Benz leverede nøgleoplysninger, såsom plantegninger, til HMS' trådløse eksperter. Med disse oplysninger udførte HMS først en forudsigelig undersøgelse af stedet for at bestemme den krævede optimale placering og antal adgangspunkter. HMS besøgte derefter fabrikken for at verificere nøjagtigheden af undersøgelsen og foretage eventuelle, nødvendige justeringer.
 

AGV trådløs udvikling

HMS' trådløse eksperter var på stedet for at sikre, at installationen fungerede som planlagt.

Mercedes-Benz brugte den opdaterede, forudsigelige undersøgelse af stedet til at installere de nødvendige strømudtag og netværkskabler. Da den nødvendige infrastruktur var på plads, vendte HMS tilbage for at installere og konfigurere Anybus Wireless-produkterne, før de verificerede, at installationen fungerede som planlagt.
 
Anybus trådløse produkter
Den trådløse infrastruktur bruger Anybus Access Points, der er drevet af Anybus PoE L2 Managed Switches, med en Anybus Wireless Bolt II monteret på hver AGV. Anybus Wireless Bolts håndterer kommunikationen fra AGV'erne til trafikstyringssystemet og forbinder til de 12 forskellige adgangspunkter i fabrikkens loft. Når en AGV bevæger sig ud af rækkevidde for et adgangspunkt, skifter den til det næste, og sikrer dermed uafbrudt kommunikation.
 
 

AGV trådløs udvikling

Adgangspunkter blev strategisk placeret rundt om fabrikken for at sikre problemfri tilslutning.

 
En afgørende faktor for projektets succes var udnyttelsen af 5 GHz frekvensbåndet, mens Bolt II's lighed med sin forgænger også forenklet installationen. Maximilian forklarer: "Vi ønskede at bruge 5 GHz frekvensbåndet, hvor vi har fire dedikerede kanaler, der ikke interfererer med vore eksisterende systemer. Det var også bekvemt, at Bolt II passer ind i det samme hul som den originale Bolt".

Resultaterne
Med HMS' trådløse ekspertise og deres Anybus Wireless-produkter opnåede Mercedes-Benz succes med at opnå sit mål om effektiv og sikker transport af varer inden for fabrikken. Maximilian reflekterer glad over resultatet: "Alt fungerede, som vi håbede. Forbindelsen er meget stabil, og vi er nu i stand til at overholde de sikkerhedsmæssige maskinregler. Understøttelse af mere båndbredde har endda tilladt os at administrere og konfigurere AGV'er eksternt, hvilket, selvom det ikke er et nøgleformål, er en dejlig bonus".

Endelig, hvad er dine tips til brugere, der overvejer at gå trådløst?
"En nøglefaktor for os var, at HMS var klar til at designe og installere den trådløse infrastruktur. Det var vigtigt for os. Vi ønskede at have trådløse eksperter på stedet for at sikre, at alt gik glat. Vi er ikke trådløse eksperter, det er HMS. Vi laver biler, hvilket du sandsynligvis allerede vidste", tilføjer Maximilian med et smil.

Læs mere på:
www.anybus.com and www.mercedes-benz.com

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP