www.industriogteknik.com
Aggreko

Aggreko: Tysklands energieffektivitetslov viser vigtigheden af samarbejde i datacentres forsyningskæde

Efter vedtagelsen af den tyske lov om energieffektivitet (EnEfG) opfordrer energiløsningsspecialisten Aggreko datacentres interessenter til at samarbejde med forsyningskæden for at minimere omvæltninger.

Aggreko: Tysklands energieffektivitetslov viser vigtigheden af samarbejde i datacentres forsyningskæde

EnEfG indfører vidtrækkende reformer for landets industri og kræver, at datacenteroperatører forbedrer deres strømforbrug og gennemsigtighed ved at indføre energistyringssystemer med bedste praksis identificeret i DIN EN ISO 50001-certificering. Som led i disse forpligtelser skal interessenter løbende overvåge og måle energibehovet og bruge 50 % vedvarende energikilder fra 2024 og 100 % fra 2027.

Da disse foranstaltninger bliver obligatoriske i juli 2025, opfordrer Billy Durie, Global Sector Head – Data Centres (global branchechef – datacentre) hos Aggreko, beslutningstagere på datacentre til at udnytte ekspertisen i forsyningskæder til at opfylde de nye forventninger. Han fremhæver, hvordan rådgivningseksperter i forsyningskæden kan hjælpe anlægsoperatører med at overgå til lovkravene mere smidigt.

“EnEfG gør tre ting meget klart: Alt strømforbrug skal overvåges og styres på en gennemsigtig måde, alle potentielle energieffektiviseringer skal indføres, og vedvarende energi skal udgøre en større del af energisammensætningen,” forklarer han. “Denne omprioritering vil føre til nogle omvæltninger for datacentre, men det kan afhjælpes ved at udforske nye strømforsyningsstrategier og ‑metoder.”

“Men for at gennemføre de omfattende ændringer beskrevet i loven og vedvarende overholde dem kan det være nødvendigt med ekspertise fra hele forsyningskæden – navnlig fra partnere i energiforsyningskæden. Når jeg taler med operatører med ansvar for anlæg i Tyskland, er jeg tit overrasket over, hvor travlt de har, og EnEFG’s krav vil kun øge denne arbejdsbyrde. Derfor kan det hjælpe med at lette denne byrde, hvis man tager kontakt til udstyrsleverandører for at drøfte, hvilke løsninger, teknologier og strategier der kan hjælpe med at reducere og overvåge energiforbruget.”

Aggrekos seneste rapportserie i to dele, Uptime on the Line, som udspurgte 700 fagfolk i branchen i hele Europa, nåede frem til, at lovgivningspres er blandt de makrotendenser, der påvirker byggeri og drift af datacentre. Ud over indsatsen for mere effektivt og grønnere udstyr blev der også fundet potentielt omvæltende faktorer som aldrende netinfrastruktur, mangel på kvalificeret arbejdskraft og pres på forsyningskæden for vigtigt forsyningsudstyr.

“Den moderne verden drives af efterspørgslen efter digitale tjenester, hvilket resulterer i en datacenterindustri i konstant forøgelse, der er afgørende for Europas fortsatte økonomiske vækst,” konkluderer Billy. “Denne stadigt opadgående kurve kan imidlertid nu blive påvirket af pres uden for markedet, herunder belastning af nettet og lange leveringstider for vitale løsninger i det lokale miljø, såsom generatorer.”

“Af disse grunde og for at klarlægge, hvordan branchen anskuer fremtiden, lancerede vi tidligere på året vores seneste hvidbogsserie, Uptime on the Line. Som beskrevet i disse rapporter vil begivenheder som vedtagelsen af EnEfG og anden lovgivning på kontinentet have stor indflydelse på datacenterindustrien, så det er afgørende, at anlægsoperatører planlægger med fremtiden in mente. Jeg vil derfor opfordre branchens interessenter til at læse Uptime on the Line-serien og tage kontakt til forsyningskæden for at klarlægge de næste skridt inden for forsyning.”

For at downloade Aggrekos seneste rapport, Uptime on the Line, KLIK HER.

www.aggreko.com

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP