www.industriogteknik.com
NORD Drivesystems

Energibesparelser med NORD ECO Service

70 procent! Det er ifølge ekspertvurderinger andelen af det samlede energiforbrug til elektriske drev i alle industrier. Dette er ikke kun en væsentlig omkostningsfaktor – her gemmer der sig også et stort optimerings- og besparelsespotentiale. NORD ECO service hjælper virksomheder med at afdække dette potentiale og med at finde den mest effektive drevløsning til deres behov.

Energibesparelser med NORD ECO Service
NORD-ECO-services.jpg: Med komponentanalyse, rådgivning og optimering muliggør NORD ECO service et energieffektivt systemdesign Billede: NORD DRIVESYSTEMS

"Det første skridt er den omfattende samling af måleværdier", forklarer Jörg Niermann, marketingchef hos NORD. Til dette formål tilsluttes den såkaldte NORD ECO BOX, et mobilt inverterskab, mellem motoren og strømforsyningen. NORD ECO BOX består af en energimåler med dataloggerfunktion, strømtransformer og kabeltilslutninger.

Over en periode på cirka to uger registrerer boksen i realtid data om permanente belastninger, belastningsspidser og uregelmæssige forhold. Når undersøgelsen er gennemført, uploades resultaterne til software, der er udviklet af NORD, og som automatisk evaluerer dataene.

Identificering af overdimensionering og optimering af systemer
NORD tilbyder ECO service til systemer med både egne og tredjepartskomponenter. ”Målingerne over tid gør det muligt at skabe en belastningscyklus for systemet. Dette viser, om et systems dimensionering svarer til kravene inden for de respektive rammer”, forklarer Niermann. "Vi ser ofte drevsystemer, der er overdimensionerede i forhold til, hvad de skal bruges til." Hvis et system køres med det af NORD anbefalede drev, tilbyder virksomheden at foretage en ommåling. Som en del af en TCO-analyse (Total Cost of Ownership) kan man så finde frem til den mest omkostnings- og energieffektive løsning.

Variantreduktion giver større effektivitet
Ved store systemer med flere drev, som fx anvendes inden for intralogistik, kan analysen med NORD ECO Service reducere antallet af forskellige drevsystemer markant. Dette er med til at minimere administrative omkostninger og strømliner produktions-, logistik-, lager- og serviceprocesser. NORD tilbyder højeffektive motorer med konstant drejningsmoment over et stort hastighedsområde, som er yderst velegnet til variantreduktion.

Energibesparelser med NORD ECO Service
NORD-ECO-service-steps.jpg: NORD ECO service: Fem trin til energibesparelser, omkostningsreduktion og CO2-reduktion Billede: NORD DRIVESYSTEMS


  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP