www.industriogteknik.com
FMB

10 års FMB – Leverandørmessen for maskinindustrien

Et jubilæum nærmer sig

10 års FMB – Leverandørmessen for maskinindustrien
Når FMB endnu en gang åbner sine døre i Bad Salzuflen Exhibition Centre den 5. november i år, kan arrangøren af messen, Clarion Events Deutschland, samtidig fejre et jubilæum: Det er den tiende gang i træk. Messen er blevet ved med at vokse siden den blev afholdt første gang. Sidste år var der omkring 400 udstillere, der præsenterede deres virksomhed og udstillede et omfattende udvalg af komponenter og tjenesteydelser til maskinindustrien. Antallet af udstillere bliver endnu større i 2014.

Da FMB oprindeligt blev planlagt, var det ideen at sammenbringe adskillige virksomheder, der var beskæftiget med maskinindustri i Ost Westfalen-Lippe (OWL), med effektive leverandører.
Hans-Dieter Tenhaef, der er direktør for virksomheden Moderne Industrie Technik GmbH, var blandt de drivende kræfter på det tidspunkt – i samarbejde med initiativet ”OWL Maschinenbau” (Maskinindustri i Ost Westfalen-Lippe) – og han fortæller: ”OWL er hjemsted for omkring 400 virksomheder, der arbejder i sektorerne med maskinindustrien, i elektroindustrien, samt indenfor leverancer til bilindustrien - og i alt er der tale om ca. 80.000 arbejdspladser og generering af en årlig omsætning på omkring 16,5 milliarder Euro (DKK 123 mia).”

Resultatet blev, at der var 184 udstillere, der deltog i den første FMB i 2005, og både de besøgende og udstillerne var meget tilfredse med forløbet af messen. Selvom messens koncept løbende er blevet udviklet, er hovedingredienserne stadig de samme og de er ikke blevet ændret siden starten. Christian Enßle, Show Manager FMB hos Clarion Events, siger: ”Fokus hos FMB er ikke udstilling, men nærmere diskussion. Det er her, at specialister fra en bred vifte af af forskellige forretningsområder mødes for at udveksle ideer på en koncentreret måde omkring potentielt samarbejde om projekter, der berører alle grene indenfor maskinindustrien.”

Udstillingen dækker levering af hele spektret af komponenter til maskinindustrien: Drev- og styreteknik er repræsenteret lige så meget som samle- og håndterings teknologi, med virksomheder, der forarbejder metal og plastic, såvel som kvalificerede servicevirksomheder, f.eks. indenfor udvikling af produkter.

FMBs velafbalancerede koncept demonstreres af udstillere som Beckhoff, Bosch Rexroth, Dreckshage, Ferchau og MSF-Vathauer,, der har deltaget i alle ni messer siden begyndelsen i 2005 – og de har igen booket stande til messen i 2014.

I mellemtiden er fokus hos FMB for lang tid siden skiftet til at omfatte regioner udenfor Ost Westfalen-Lippe, og messen tiltrækker nu besøgende fra hele den nordlige halvdel af Tyskland samt fra nabolandene.

FMB messen bestræber sig på at præsentere det allerbedste i dette jubilæumsår.
Christian Enßle siger: ”Antallet af bestillinger og reservationer er større end sidste år – det er lykkedes os at få 42 nye udstillere med på messen. Af disse er der så velkendte virksomheder som Balluff, Deprag Schulz, Eisele Pneumatik, MS Plus Automation og Schunk. Dertil kommer, at der vil være nye fællesstande og special shows.

En aktuel liste med FMB udstillere kan downloades fra www.fmb-messe.de

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP