www.industriogteknik.com
Stauff News

VUISTREGELS ZIJN GOED, CONTROLE IS BETER

Als het om de lekvrije verbinding van hydraulische leidingen gaat, is precisie geboden en is de zekerheid van de montage een belangrijk onderwerp. In dit kader wordt bijvoorbeeld regelmatig gewezen op het risico van over- en ondermontage door onnauwkeurig uitgevoerde torsiehoeken.

VUISTREGELS ZIJN GOED, CONTROLE IS BETER

Minder present, maar net zo belangrijk, is het onderwerp 'montagegereedschap controleren'. Daarbij is bijvoorbeeld een slijtagecontrole van de montagesteun bij de kant-en-klaar montage van 24° snijringschroefverbindingen zelfs via de DIN 3859-2 na elke 50 montages voorgeschreven. Om verkeerde montage uit te sluiten adviseert STAUFF om de 24° binnenconus van de montagesteun met conuskalibers te controleren. Daarmee kan men de maatnauwkeurigheid exact vaststellen en ook minimale afwijkingen sneller ontdekken dan bij een visuele controle.

Nog een voordeel: wie regelmatig controleert, hoeft niet 'voor de zekerheid' te vervangen en bespaart onnodige kosten. Vooral bij een hoge productie is het de moeite waard om de slijtage exact te controleren in plaats van te vertrouwen op vuistregels en visuele controles. Een opmerking: door de conus van de montagesteun regelmatig te oliën gaat het materiaal langer mee.

De conuskalibers kunnen afzonderlijk voor buisdiameters van 6-42 mm of als set in de handige koffer (Fi-box-conuskaliber-set 6-42) worden gekocht. De conuskalibers zijn geschikt voor alle kant-en-klare montagesteunen van het type FI-FK voor de handmatige en FI-MFK voor de machinale kant-en-klaar montage met de snijringmontagemachine.

www.stauff.com

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 15.000 læsere af IMP