www.industriogteknik.com
HMS Industrial Networks AB

HMS Networks får majoritet i Owasys Advanced Wireless Devices

HMS Industrial Networks AB, fuldt ejet datterselskab af HMS Networks AB, har 1. juli 2021 købt 60 procent af alle aktier i det spanske selskab Owasys Advanced Wireless Devices S.L. Med hovedkvarter i Bilbao og 20 medarbejdere, er Owasys en trådløs kommunikationsvirksomhed, der designer og producerer produkter til brugskøretøjer og industrielle maskiner.


Owasys tilbyder trådløse, indlejrede kommunikationsplatforme til fjernovervågning og kontrol af en række mobile maskiner. Porteføljen omfatter nøgleprodukter som owa4x, der er en IoT gateway til behandling og transmission af data fra ledningsførte og trådløse sensorer, og fra enheder og perifere enheder til skyen, samt owa450, der er en IoT platform til kontrol og overvågning af data fra køretøjer og industrielle maskiner på Edge.

Et udvalg af de værdier, der skabes af Owasys løsninger, omfatter færre nedetider for flåder af køretøjer, samt vedligeholdelse, der er baseret på data for at optimere planlægningen af service.

”Owasys gør det muligt for HMS at komme lige ind på markedet for mobile maskiner og brugskøretøjer, der er en interessant del af vort strategisk vigtige ”Information Centric” område. Med Owasys styrker vi vor position med løsninger til fjernadgang og data – udover vort nuværende fokuspunkt med automatisering af fabrikker,” siger Staffan Dahlström, CEO hos HMS Networks, og fortsætter: ”Owasys har en imponerende teknologi og kundebasis for en virksomhed af deres størrelse, og HMS vil være en god basis til fremtidig udvikling.”

”Vi er meget glade for at kunne fortsætte med at udvikle vort marked sammen med HMS. Vi ser gode muligheder for teknologisk samarbejde, og HMS' internationale tilstedeværelse vil være til stor nytte for Owasys i vor fortsatte ekspansion,” siger Javier Gurtubay, CEO hos Owasys.

Andelen på 60 procent i Owasys blev overtaget af HMS fra det eksisterende ledelsesteam, der stadig besidder 40 procent af aktierne, og som fortsætter med at lede virksomheden. Owasys forventes at få et netto salg på 5,5 mio Euro og et driftsresultat på 1,4 mio i 2021.

Opkøbet får begrænset indflydelse på HMS' indtjening pr. aktie i nærmeste fremtid.
 

HMS Networks får majoritet i Owasys Advanced Wireless Devices

Foto: HMS og Owasys repræsentanter i Bilbao. Fra venstre: Javier Gurtubay Francia, CEO, Owasys, Damaso Orbe Larrondo, Sales Manager, Owasys, Oscar Cedergren M&A manager, HMS, Joakim Nideborn, CFO, HMS, Miguel López López, R&D Manager, Owasys, Juan Carlos Cabado Ramos, Sourcing Manager, Owasys.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 15.000 læsere af IMP