www.industriogteknik.com
EATON

Smart Grid løsninger - Eaton bidrager til at forbedre nettets driftssikkerhed

Den alsidige fabrikant til industrien, Eaton, lancerer en automatiseret version af sin gennemprøvede og populære SF6-fri koblingsanlæg Xiria. Det nye 12-24kV mellemspændingsanlæg er forsynet med en fjernterminalenhed (RTU (Remote Terminal Unit)), der tillader, at der i offentlige værker kan indhentes, behandles, gemmes og videresendes værdifulde data fra netværket. Disse informationer sætter brugerne i stand til at kontrollere deres mellemspændings-net og forøge driftstiden.

Smart Grid løsninger - Eaton bidrager til at forbedre nettets driftssikkerhed
Billedtekst: Eatons automatiserede Xiria med fjernterminalenhed tillader, at offentlige værker kan øge driftstiden.
 
Udviklingen fra en central til en mere fordelt frembringelse af energi, i stigende grad fra alternative kilder, hvis produktion tilføres nettet på forskellige og varierede punkter, kræver et intelligent energisystem. Især på mellemspændings-niveauet er der stadig et stort behov for at automatisere kontaktenhederne, så offentlige værker kan skaffe sig et detaljeret overblik over de driftsmæssige net-parametre. Automatisering kan bidrage til at eliminere behovet, for at kunderne må rapportere om strømsvigt, og for at serviceteknikere må køre ud til transformerunderstationer i marken. Den gør diagnosticeringen mere effektiv og forbedrer således IEEE-driftssikkerhedsstandarderne, System Average Interruption Duration Index (SAIDI) (indeks over den gennemsnitlige varighed af strømafbrydelser) og System Average Interruption Frequency Index (SAIFI) (indeks over den gennemsnitlige hyppighed af strømafbrydelser).
 
Fjernterminalenheden er specielt udviklet til RMU-applikationer (distributionsstations-applikationer). Den kan styre og overvåge op til fem Xiria-paneler. Kunderne har valget mellem to versioner: Den semi-automatiserede Xiria (SA) har fjernkontrol, beskyttelse og et antal kommunikationsfunktioner (IEC 60870-5-104, Modbus RTU), hvorimod den fuldt ud automatiserede Xiria (FA) også har måling og kontrol på MV- og transformersiden af RMU (spænding, styrke, retning). Ved at måle styrke og spænding på lavvoltssiden og sammenligne disse tal med informationerne fra smart-målerne kan anomalier let opdages.  
 
RTU-funktionaliteten omfatter normalt alarmering og registrering af begivenheder samt data-logging. Programmering er forenklet og gjort komplet i henhold til IEC 61131-3-standarden. Desuden er enhederne forsynet med en ethernetport og et trådløst modem til overvågning og konfiguration via en hvilken som helt web-brugerflade.
 
Efter at der er forekommet noget unormalt på nettet, kontakter den automatiserede Xiria driftscenteret automatisk. Her vises relevante advarsler og beskeder på et SCADA-system, så operatøren kan træffe passende foranstaltninger til at løse problemet eller forhindre yderligere problemer i at opstå. I tilfælde af retningsmæssige fejlindikatorer og ekstra logik kan strømsvigt ofte udbedres inden for få sekunder, fra fejlen er opstået, så følgerne for kunderne forbliver minimale. 
 
Eatons Xiria mellemspændings-system er en pålidelig, økonomisk og miljøvenlig løsning til distributionsstationer og industrielle kontaktenheder. Takket være Eatons vakuumteknologi og solide isolering kan anvendelsen af den miljøskadelige SF6-gas undgås. Xiria er et af de mest kompakte systemer af sin slags på markedet og kendetegnes ved dets høje driftssikkerhed. Koblingsanlæget egner sig til anvendelser op til 24 kV og anvendes i kompakte transformerstationer til strømfordeling, samt i stationer med adgang i offentlige værkers bygninger og til industrielle anvendelsesformål. Koblingsanlægget fås i to-, tre-, fire og fem-panels-konfigurationer. Alle paneler er integreret i et enkelt lukket hus.
 
Flere informationer: www.eaton.eu

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP