www.industriogteknik.com
Norgren

Norgren’s nye IVAC cylinder tilbyder OEM’er og slutbrugere dramatisk reduktion i brug af energi og nedsatte driftsomkostninger

Norgren, der er en international markedsleder i teknologier for pneumatisk motion og flowkontrol, har lanceret en innovativ, højeffektiv serie af cylindre, designet til en betydelig reducering af ener¬giforbruget og driftsomkostningerne for OEM’er og slutbrugere i en række procesapplikationer.

Norgren´s nye IVAC cylinder tilbyder OEM´er og slutbrugere dramatisk reduktion i brug af energi og nedsatte driftsomkostninger
Konventionel pneumatikkontrol involverer et arrangement af ventiler eller ventil-øer, aktuatorer, flowkontroller og sensorer sammen med konnektorer og tilbehør. I typiske applikationer kan op til 13 forskellige blive krævet for hver aktuatorfunktion. Denne kompleksitet præsenterer nogle indre og ydre ulemper og de yderste begrænsninger. Efter et tæt samarbejde med kunder kan Norgren tilbyde en løsning, som vil overvinde disse fejl og tilfredsstille individuelle krav, idet man har ud¬viklet IVAC (integreret ventil og aktuatorkontrol), en integreret enhed som leverer fordele ved at kombinere ventiler, flowkontrol, dæmpning og sensorer i en enkelt aktuatorpakke.

IVAC er en vægt- og pladsoptimeret aktuator, der passer til en række borehulstørrelser fra 40 mm til 80 mm, featuring integrerede ventiler og magnetiske betjeningsswitche til komplet aktuator¬kontrol. Der er mulighed for eftermontering eller integration med et nyt system, hver enhed kræver kun en pneumatisk og en elektrisk forbindelse for at eliminere behovet for mange ventil-øer, kom¬ponenter, rørsystem og tilbehør.

Denne integrerede platform betyder lavere omkostninger for brugere på mange områder. Fordi det er lettere at installere, vedligeholde og udskifte en enkelt enhed. Planlagt og ikke planlagt installa¬tion, idriftsættelse og vedligeholdelsestid og omkostninger er reduceret. Mindre nedetid for vedli¬geholdelse betyder også højere produktivitet. Mellemtiden, elimeneringsluftrør mellem ventiler og aktuatorer minimerer dødvolumen, reducerer luftforbrug med op til 50 procent, og nedsæt¬ter om¬kostninger betydeligt pr. mm stød sammenlignet med konventionelle pneumatiske systemer. For en maskindrift på to mio. cyklus pr. år vil der være en besparelse på forbrug af energi, der vil betale investeringerne i et IVAC-produkt på et år. Hertil kommer, at IVAC giver forbedret maskinæstetik. Et skarp, overskueligt udseende betyder et mere sofistikeret look, og for slutbrugere bliver maski¬nens look renere og mere avanceret.

En række valgmuligheder og variationer er til rådighed herunder cleanline versioner for industrielle cylindre, industrielle slavecylindre og let afvaskning, der hjælper OEM’er til lettere og omkost¬ningseffektiv hygiejneregulationer.

OEM´er kan have fordele af alle goderne uden mekanisk designskift på grund af IVAC pro¬dukters overensstemmelse til de seneste ISO VDMA dimensioner. Dens enkle M12-forbindelse til input og output kan være direkte forbundet eller sluttet til et fieldbussystem, uanset hvilken protokol der er blevet brugt.

Richard Bull, Norgren, forklarer:
”Ved design af IVAC-serien var vores mål at tilbyde en unik og innovativ bæredygtig energiforbed¬ring via en enkelt enhedsløsning. IVAC-enheden har været udtænkt til at give OEM´er og slutbru¬gere et højeffektiv, innovativ og højt specificeret produkt. Det hjælper med at nedsætte energiom¬kostninger, installationsomkostninger, og luftforbrug i forbindelse med reducering af nedetid til brug for rengøring og vedligeholdelse”.

”Designet af den integrerede aktuator er baseret på et maksimum modularitet, der tillader alle kom¬ponenter at blive let monteret og demonteret. Essentielle faktorer vedrørende IVAC´s modulære kon¬cept inkluderer også et specielt pilotmodul, som er placeret direkte på enden af aktuatorens bar¬rel, og integrationen, position sensing, display for status og elektrisk forbindelse, fortsætter han”.

Han siger videre: ”At holde forurening på afstand er nøglen i mange hygiejnekritiske situationer, og IVAC-cylinderen har allerede genereret betydelig interesse blandt potentielle brugere, designere, produktionsledere og vedligeholdsingeniører på tværs af en hel række af applikationer, hvor man ikke kan gå på kompromis med hygiejne. En høj profileret organisation har allerede fordele gen¬nem IVAC´s globale keg-program, nemlig KHS Kriftel, der er en markedsledende virksomhed for ud¬styr, og har installeret IVAC-enheder i sit nye CombiKeg produktlinie.

http://www.norgren.com/dk/info/30/ivac

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP