www.industriogteknik.com
Steute

Berøringsfrit aktivt princip til ekstreme applikationer

Ex magnetisk føler modstår temperaturer ned til – 600 C

Berøringsfrit aktivt princip til ekstreme applikationer
Mange brugere foretrækker berøringsfrie følere, især i subzero applikationer, fordi de - i modsætning til elektromekaniske kontakter som eksempelvis positionskontakter – ikke risikerer funktionssvigt på grund af fugtighed, der fryser i luften.

Til disse – ganske vist meget specialiserede – applikationer har steute forretningsområdet ”Extreme” nu udviklet en ny serie Ex magnetiske følere. De cylindriske sensorer med M20 diameter er kulderesistente ned til – 600 C, og de er ligeledes testet og godkendt i henhold til ATEX og IECEx til brug i gas Ex zonerne 1 og 2.

Det gør dem egnede til miljøer, som udgør et stigende antal forespørgsler fra kunder, der modtages af steute – for eksempel til offshore anlæg, der er installerede i arktiske områder, eller til skibe, der sejler gennem sådanne områder, f.eks. gas tankere.

Til disse ekstreme betingelser gør det berøringsfrie princip forseglingen af husene nemmere, og garanterer de3rmed holdbarhed: Den mekaniske levetid for disse følere er mere end en million skiftebevægelser.

Materialerne til husene er glasfiber forstærket Duroplast af højeste kvalitet, der garanterer for, at den højeste beskyttelsesklasse til de magnetiske følere (IP66 til IP 69) opretholdes i disse temperaturer under nulpunktet, selv efter en stødpåvirkning med 7 joule.

Disse egenskaber – især det brede temperaturområde – gør den nye serie egnet til overvågning af stillingen af flaps, ventiler, dæksler og andre, bevægelige komponenter, eksempelvis i anlæg til olie- og gasindustrien (onshore eller offshore) eller indenfor skibsbygning og havnefaciliteter. Andre områder er systemer til håndtering på olieplatforme, samt overvågning af kranbommes position.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP