www.industriogteknik.com
Steute

Til ekstreme forhold – med mål, der overholder DIN EN 50041

Nye Ex positionskontakter med eller uden sikkerhedsfunktion

Til ekstreme forhold – med mål, der overholder DIN EN 50041
Med Ex 99 præsenterer steute afdelingen ”Extreme” en ny serie positionskontakter, der er specielt udviklede til ”Extreme” applikationer - og de overholder DIN EN 500418.

”Extreme” omgivelser omfatter brug i eksplosive miljøer. De nye kontakter er derfor blevet testet og godkendt i overensstemmelse med ATEX og IECEx til brug i gas Ex zoner 1 og 2, samt i støv Ex zoner 21 og 22.

Endnu et ”Extreme” kriterium er egnethed i lave temperaturer. Ex 99 serien kan bruges i temperaturer ned til – 600 C, og de kan derfor imødekomme høje krav til designet, især konstruktionen af hus og forseglinger.

Husene til de nye positionskontakter er derfor fremstillet af høj-kvalitets fiberglas forstærket plastic. Dette materiale er garant for, at selv efter en stød test i minus 600 C bevares den høje beskyttelsesgrad i kontakterne (IP66).

Et andet punkt, hvor designerne har brugt megen omhu, er forseglingen. Forseglingen af husets dæksel er fuldstændigt vulkaniseret, mens forseglingen af kontaktdelene er et redundant forseglingssystem, der består af en ekstern forseglingsmanchet, der er i stand til at modstå lave temperaturer, samt en intern Teflon pakningsring.

Som det er sædvane for steute positionskontakter, kan de leveres i en bred vifte af aktuatorer – for eksempel stempel, rullestempel, rullearm, parallelarm, drejearm, indstillelig drejearm og trykknap. Med hensyn til indmaden i kontakterne kan brugeren vælge mellem forskellige varianter med direkte bevæget kontakt eller moment kontakt. Dertil kommer en mulighed for funktion til sikkerhedsrelaterede applikationer.

Den udvidede lavtemperatur serie af denne nye serie af Ex norm kontakter udvider også mulighederne for applikationsområder, eksempelvis til gas- og olie industrien (onshore og offshore), eller skibsteknologi (til skibe, der trafikerer arktiske områder). Standard dimensionerne af de nye ”Extreme” kontakt serier gør det nemmere at integrere dem i en omgivende konstruktion.

www.steute.co.uk

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP