www.industriogteknik.com
HMS Industrial Networks AB

Automatisering af det umulige i enhver fabrik – i ethvert land

Se, hvordan Bosch Rexroth kombinerede Anybus Communicator med deres Smart Flex Effector for at bringe det mest alsidige kompensationsmodul i industrien til verden.

  www.hms-networks.com
Automatisering af det umulige i enhver fabrik – i ethvert land
Bosch Rexroth
Bosch Rexroth, der er automatiseringsafdelingen i Bosch Group, har mere end 32.000 medarbejdere på verdensplan, og er specialiseret i avancerede drev- og kontrolteknologier. I deres Center for Kunde og Innovation i Ulm, Tyskland, udvikler de innovative løsninger til fremtiden indenfor automatisering – som eksempelvis Smart Flex Effector, der er et kompensationsmodul, der er rettet mod at revolutionere industrien.

Smart Flex Effector – Automatisering af det umulige
David Lehmann, System Architect hos Bosch Rexroth, forklarer hvad et kompensationsmodul er, og hvad der gør Smart Flex Effector unikt:
”Når man tænker på en robot i fabrikken, er det normalt en seks-akset robot, der samler dele eller bygger en bil, eller noget tilsvarende. Robotterne har en slags værktøj på enden af armen, som eksempelvis en griber. Smart Flex Effect modulet adskiller sig på grund af sin evne til at have fleksibilitet (fleksibilitet som svar på kraft) i seks grader af frihed (bevægelser i et tredimensionelt rum).

Vi kan måle værkstøjets afbøjning (ændring i position) med høj præcision med et integreret sensorsystem. Det giver os mulighed for at udføre komplekse opgaver, som for eksempel præcise montageoperationer, som kun mennesker kan udføre normalt . Vort slogan: ”Automatisering af det umulige” opsummerer det godt. Vort mål med dette produkt er at sætte robotter i stand til at udføre nye opgaver, som de normalt ikke er gode til – og det kan dermed forøge effektivitet og produktivitet.”

Udfordringer ved forbindelser
For at gøre robotterne i stand til at udføre de nye opgaver, skal Smart Flex Effector være i stand til at udveksle positionsmåledata med robotkontrolleren, inklusive oplysninger om værktøjets afbøjning og kontrolsignaler til modulets låste og ulåste tilstande.

Men det var udfordrende at forbinde Smart Flex Effector, som David forklarer: 
”Vi havde produktet, men vi havde vanskeligheder ved at installere det hos vore kunder. Når vi talte med vore kunder, var feed-back som regel det samme: Vi har dette serielle interface, men vi vil ikke bruge to uger eller mere til at prøve at forbinde det med vores robotkontroller. Vi har hverken tid eller resourcer til det.”

Forenkling af forbindelsen med Anybus protokolomformere
For at løse disse forbindelsesudfordringer, henvendte Bosch Rexroth sig til HMS Networks, som leverede Anybus Communicator Common Ethernet, en færdiglavet omformer af protokoller, der kan forbinde serielle enheder til EtherCAT, Ethernet/IP, Modbus TCP eller PROFINET kontrollere.

En vigtig fordel ved Anybus Communicator Common Ethernet var, at den samme enhed kan forbindes til alle, større Ethernet protokoller, som David beskriver. ”Denne Anybus protokolomformer var den ideelle løsning for os, da vi kan rekonfigurere den med opdatering af firmwaren – og med bare en enhed kan vi levere forbindelse til de forskellige protokoller.”

Anybus Communicators intuitive brugerinterface har også vundet nye fans.
”Interfacet er rigtig godt. Før vi solgte det til vore kunder, testede vi det selv i vort laboratorium, hvor vore applikationsingeniører for eksempel gennemførte studier af gennemførlighed. Alle ingeniører sagde, at det var nemt og ligetil at gennemføre de nødvendige konfigurationer via netinterfacet – hvilket var vigtigt for os, da vi har kunder, der ikke er eksperter i automatisering og robotik.”

Det faktum, at Anybus Communicator kunne installeres via en netbrowser, er et yderligere plus.
”Både vi hos Bosch og vore kunder foretrækker, at vi ikke skal installere tredjeparts software til konfigurering. Det forøger risikoen for sikkerheden og giver kompleksitet – bare det at få de nødvendige administratorrettigheder forsinker ofte installationer.”


Automatisering af det umulige i enhver fabrik – i ethvert land

Smart Flex Effector + Anybus Communicator = Den komplette løsning
Smart Flex Effector og Anybus Communicator har fungeret så godt sammen, at Bosch Rexroth inkluderer Anybus Communicator som en del af en komplet løsning. ”Vi besluttede at oprette et ordrenummer på Anybus konverteren, så kunderne kunne købe direkte fra os. Så vi sælger begge enheder sammen som en komplet enhed.”

Udvidet marked
Med tilføjelsen af Anybus Communicator, kan Bosch Rexroth nemt forbinde til alle, større Ethernet protokoller, og får dermed udvidet deres marked betydeligt. ”Nu kan vi virkelig henvende os til hele markedet, mere eller mindre,” konkluderer David. ”Vi kan dække alt - vi har endnu ikke fundet en robot med fieldbus forbindelse, der ikke er understøttet af denne Anybus Converter.”


Automatisering af det umulige i enhver fabrik – i ethvert land

David Lehmann, System Architect hos Bosch Rexroth

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP