www.industriogteknik.com
EVERTIQ AB

Gør dig klar til fremtiden med Evertiq Expo

Sveriges og Danmarks elektronikindustri får en vigtig rolle i overgangen til en digital og bæredygtig fremtid. Samtidig trues den førende position af store investeringer i andre lande. Nogle af de fremtidige udfordringer, som både Sverige og Danmark skal løse, omfatter blandt andet bæredygtighed, kompetenceforsyning og styrkede værdikæder. Et gennemgående tema på årets Evertiq Expo i Malmø er "Hvor er vi på vej hen?".

Gør dig klar til fremtiden med Evertiq Expo

Evertiq Expo Malmö 2024, der afholdes den 23. maj i Malmö Arena, er en gratis messe for besøgende dedikeret til elektronikindustrien i Sydsverige og Københavnsområdet, hvor meget kommer til at dreje sig om fremtidige problemer og udfordringer for den skandinaviske elektronikindustri. Messen arrangeres for tredje år i træk, og i år er første gang i Malmø.

– Tanken med dagen er, at de besøgende får viden om den grønne omstilling, og hvad der kræves for at lykkes. Min forhåbning er, at de går herfra med nye kontakter, en masse leads til at følge op på og inspiration til kommende kommercialisering inden for blandt andet nanotransitorer, siger Daniel Myrtenblad, Expo Manager for Evertiq Expo 2024.

Et af hovedemnerne i løbet af dagen er den nye, grønne elektronikagenda. Ifølge agendaen skal Sverige i 2036 være førende inden for den grønne omstilling i Europas elektronikindustri.

Sverige og Danmark har en stabil position og står stærkt i den internationale konkurrence – inden for forskning og udvikling ligger begge lande i toppen, og det gør de ligeledes i omstillingen til bæredygtig energiforsyning. Samtidig er der en del bekymringer, hvoraf manglende kompetencer er en af de største. Flere andre lande har allerede færdige strategier til at imødekomme behovet for de tekniske kompetencer, som kræves for at klare omstillingen. Sverige har desuden betydeligt længere godkendelsesprocesser end andre lande, hvilket også kan ses som en trussel mod Sveriges førende position. 


Gør dig klar til fremtiden med Evertiq Expo
Agendaen og dens udfordringer præsenteres af Anna Wibom, der er programchef for "Smartere elektroniksystemer" på Evertiq.

– Evertiq Expo er en fantastisk mulighed for at møde og netværke med frem for alt den svenske, men også den danske og europæiske elektronikindustri, og få indblik i markedet, dets udfordringer og muligheder fremover. Den seneste Evertiq Expo blev besøgt af over 860 besøgende, siger Daniel Myrtenblad.

Elektronikindustrien har forandret sig på mange måder gennem tiderne, på det seneste er der sket en geografisk forandring, hvor virksomheder i stigende grad har en tendens til at flytte produktionen tilbage til Europa og Skandinavien. Malmø og Øresund er en af de hurtigst voksende regioner og desuden en af de mest interessante og attraktive i Sverige for virksomheder og enkeltpersoner med interesse inden for elektronikdesign og -produktion.

Potentialet for elektronikindustrien er enormt. Efterspørgslen øges i takt med, at flere og flere produkter indeholder elektroniske komponenter, og med alt fra mangel på komponenter til handelskrige og andre geopolitiske spændinger stræber de fleste områder i verden efter at opbygge modstandsdygtighed i industrierne – hvilket i stor stil vil handle om elektronik.
Allerede i 2020 omsatte svensk elektronikindustri for knap 230 milliarder. Og hvis man medregner virksomheder, der fremstiller produkter, som er afhængige af elektriske komponenter, stiger omsætningen til hele 1.000 milliarder, og meget tyder på, at toppen ikke er nået i lang tid fremover.

På Evertiq Expo fremhæves flere teknologier og vidensområder, hvor Sverige ligger forrest i forhold til at fremme den grønne omstilling. Der er brug for disse for at kunne udmærke sig inden for den europæiske elektronikindustri om cirka 10 år. For at løse fremtidens udfordringer og bevare sin position blandt verdens førende skal Sverige gennemføre et kompetenceløft for at få en bæredygtig elektronikindustri. Forskning og udvikling har brug for finansiering samt målrettede investeringer inden for innovation og bæredygtig, cirkulær elektronik.

Evertiq Expo samler folk, der arbejder med design og indkøb af elektronik, for også at diskutere elektronikkens muligheder for at indtage en plads i fremtidige innovationsprogrammer.

Reshoring, at producere "for regionen i regionen", er blevet et begreb, der er blevet stadig vigtigere både ud fra et klimasynspunkt og for at styrke værdikæderne. Begge dele er vigtige og kommer til at præge industrier over hele verden. Behovet for nærhed til leverandørerne er også et fremtrædende argument for at placere produktionen i Sverige, Danmark og Europa. Hvordan skal det ske, og hvor er elektronikindustrin på vej hen?

www.evertiq.com/expo

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP