www.industriogteknik.com
EPLAN

Eplan Harness proD 2.5

Version 2.5 af Eplan Harness proD er klar til en flyvende start. Kombineret med Eplan Platformens centrale artikelstyring får brugerne en kontinuerlig og optimeret workflow. En lang række forbedringer til nail board design, kabelføring og projekthåndtering garanterer effektiv design af ledningsbundter.

Eplan Harness proD 2.5
Eksempel på placering: En preview-funktion hjælper brugere til at opnå den korrekte placering i første forsøg, så man undgår at rette til efterfølgende.

Monheim, 24. august 2015 - Version 2.5 af Eplan Harness proD kan fås fra oktober. Udviklingen har fokuseret på at optimere brugerens worflow, og et vigtig nyhed er sammenkoblingen af 3D design af ledningsbundter og Eplan Platforms centrale artikelstyring. Dette er en milepæl inden for integreret datahåndtering, fordi brugere kun behøver et centralt system til artikelstyring, som de kan åbne/læse fra under hele projektforløbet. Dette nedsætter kravet til vedligeholdelse af databaser betydeligt og muliggørgør en kontinuerlig arbejdsgang fra eldiagram hele vejen til produktionsdokumentation. Masterdata flowet er blevet yderligere optimerede gennem 2D-symbolerne - som kræves til nail board design - og som er udledt fra eksisterende 3D-data. Dette er især effektivt, fordi 3D komponentdata allerede er påkrævet. Eksisterende data bliver derfor genbrugt - og manuelt design af komponentsymboler er unødvendigt.

Simpel komponentpositionering i 3D


Eplan Harness proD tilstræber et brugervenligt 3D-system til design af ledningsbundter. Elingeniører har generelt begrænset erfaring med at arbejde med komplekse MCAD-systemer og får derfor stor hjælp af en brugervenlig tilgang. For eksempel kan man få et udvalg af referencepunkter, kanter og områder i 3D-rummet, hvis man skal placere en komponent som eksempelvis et stik. Det simplificerer processen omkring placering. En preview-funktion hjælper med at opnå korrekt placering i første forsøg, så man undgår efterfølgende tilretning. Brugere, der anvender AutoCAD-symboler, kan se frem til en langt bedre importfunktion. Importerede DWG- og DXF-tegninger kan redigeres i Version 2.5, hvor alt det relevante indhold bliver fundet frem. Dette skruer væsentligt op for tempoet i processen med at designe dele.

Eplan Harness proD 2.5
SymbolFrom3D_1.jpg:  En assistent understøtter brugeren i at overføre 2D-symboler til nail board-tegningen fra den eksisterende 3D-model.

Hurtigere kabelføring

Version 2.5 af Eplan Harness proD indeholder mange nye features - for eksempel tilretning af 3D objekters placering, muligheden for at placere et startpunkt for et nyt bundt i et harness i et eksisterende bundt og automatisk kabelføring. For at hjælpe produktionen kan ledningsfarver vises i konnektorsymbolerne på nail board´et. Produktionen kan derefter bruge tegningen til at identificere den korrekte placering af en ledning i en konnektor. Det er ikke længere nødvendigt at søge i fortrådningslister efter information, og det gør produktionen hurtigere.

Fleksibilitet i nail board design

Der er også mange nye features i nail board designet, der vil interessere brugerne. Eplan Harness proD har adskilt ´datalaget´ fra ´display-laget´. Det lyder måske teknisk, men det giver brugerne en massiv fleksibilitet inden for nail board-design. Display-konfigurationer gør det muligt at vise en tegning på forskellige måder uden at skulle ændre data -for eksempel i overensstemmelse med en virksomheds interne standarder for tegninger. Det giver stor fleksibilitet. Batchbehandling af opdateringer er blevet tilføjet projektstyrings sektionen i Eplan Harness proD. Behovet for evaluerings- eller tegningsopdateringer detekteres og batchbehandles for yderligere at reducere arbejdet med projektstyring. Funktioner som automatisk opdatering af dele i biblioteket eller de nyligt understøttede CAD-formater er blandt de mange forbedringer, der er gjort for at øge effektiviteten af ledningsbundtning og for at øge tempoet for kundernes arbejdsgange.

Kilde: Eplan Software & Service.
 

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP