www.industriogteknik.com
SEEPEX

Præmiere på IFAT: SEEPEX 4.0 viser på verdensplan første indstillelige pumpe. SCT AutoAdjust optimeret statorklemning på knaptryk

Under mottoet "Intelligent pumps optimizing your business" kommer SEEPEX med en verdensnyhed ved IFAT 2022 i München og præsenterer der allerede morgendagens pumpegeneration i dag. På den førende messe for vand-, spildevands-, affalds- og råmaterialehåndtering vil industrilederen fra Nordrhein-Westfalen præsentere verdens første excentersnekkepumpe, hvis statorklemning er automatisk indstillelig.

Præmiere på IFAT: SEEPEX 4.0 viser på verdensplan første indstillelige pumpe. SCT AutoAdjust optimeret statorklemning på knaptryk

Med "SCT AutoAdjust" har SEEPEX perfektioneret sin internationalt patenterede og flere gange prisbelønnede Smart Conveying Technology (SCT). Specialisten for excentersnekkepumper, pumpesystemer og Digital Solutions, demonstrerer dermed endnu en gang sin innovativkraft inden for intelligente pumpeløsninger. Dette gælder også for de videre messepræsentationer af deres ”Digital Solutions” og ”Smart Air Injection”. SEEPEX udstiller fra 30. maj til 3. juni 2022 i hal B1 215/314 på messearealet i München.

Analog bliver til digital. "SCT AutoAdjust er et videre og logisk skridt fra den analoge produktverden ind i den digitale pumpeverden og er teknisk enestående i hele verden," siger Dr. Stephan Mottyll, Head of Global Product Management hos SEEPEX. Den konsekvente videreudvikling i de digitale forretningsområder forfølges af den Bottrop-baserede virksomhed med ambition og passion. Pumpeproducenten forbinder sine digitale løsninger med den traditionelle pumpevirksomhed for at give sine kunder mere tid til det væsentlige, sænke omkostninger og forenkle processer.

Uanspændt efterspænding – digitale vedligeholdelse

Sådan vil det internationale handelspublikum på World Fair for Environmental Technologies i slutningen af maj opleve premieren på en fuldautomatisk løsning med integrerede Industry 4.0-egenskaber. Den nuværende premium-serie SCT AutoAdjust tilbyder revolutionerende innovationer inden for excentersnekkepumper. Skruenøgle og Co. er passé til vedligeholdelse, et klik fra det fjerne, og statoren er atter i topform. Serien, som også er udviklet på baggrund af kundernes krav, gør vedligeholdelsesarbejdet meget lettere og er dermed med til at spare tid og penge. Efterspændingen sørger for en konstant effektydelse og høj produktivitet. SEEPEX lover her "Maksimal pålidelighed med absolut driftssikkerhed" og "de korteste, hurtigste og nemmeste vedligeholdelsesarbejder nogensinde. Produktiviteten forøges, vedligeholdelsestiderne reduceres til et minimum - bedre kan det altså ikke gå." Hertil kommer tydeligt reducerede levetidscyklusomkostninger til sammenligning med pumper uden SCT. SCT AutoAdjust er tilgængelig i 1- og 2-trins udførelse til tryk op til 8 bar.

Allerede siden 2008 optimerer SEEPEX sin Smart Conveying Technology (SCT). Det gennemprøvede konstruktionsprincip: Smart Stator består af to halvdele, således at vedligeholdelsen ment kan udføres af én person. Suge- eller trykledning skal ikke længere fjernes. Med en integreret efterspændingsanordning kan klemningen mellem rotor og stator indstilles til en optimal pumpning, hvis gennemløbsmængden forringes på grund af slid. I det seneste udviklingstrin SCT AutoAdjust foregår denne efterspænding af statoren nu automatisk og hydraulisk, så at sige pr. knaptryk helt uden brug af specialværktøj. I den nye SCT AutoAdjust-generation kan statoren efterspændes enten bekvemt fra kontrolrummet via analoge signallinjer eller digitalt via forskellige feltbussystemer. Den hurtige tilgang på stedet til pumpen er mulig via et kontrolpanel eller via Bluetooth ved hjælp af en app til Android- og Apple-tablets, der allerede er forbundet til SEEPEX Pump Monitor.

Connected Services – altid godt forbundet
Cloud-platformen SEEPEX Connected Services former grænsefladen mellem intelligente pumper, tjenesteydelser og processer. Den samler data fra Condition Monitoring ved hjælp af SEEPEX Pump Monitor eller kundens eget SCADA-system. Dette muliggør målrettede evalueringer og analyser, der kan bruges til procesoptimering. Alle indsamlede data gemmes pålideligt og sikkert i vores cloud. Realtidsdataene fra Monitoring Service giver information om slid eller indikationer på, at reservedele snart skal genbestilles. Nedetider undgås, og systemtilgængeligheden øges. De pålidelige evalueringer bruges til forebyggende vedligeholdelse, som beskrevet i drifts- og vedligeholdelsesvejledningen på basis af driftstimer for gearolieskift, instrumentkalibrering. SEEPEX Advanced Analytics-programmet bruger også historiske data til at muliggøre forudsigende vedligeholdelsesprognoser og identifikation af unormale forhold. Ved at kombinere forskellige sensordata kan der oprettes regler for at udløse alarmer. For eksempel vil et reduceret gennemløb ved øget pumpens omdrejningstal sammenlignet med pumpens individuelle kalibreringskurve indikere pumpeslid. Så hvis der vises utilsigtede procesændringer, kan der træffes foranstaltninger på et tidligt tidspunkt. Den dybdegående analyse af alle indsamlede pumpedata gør det endvidere muligt for SEEPEX at lave mere præcise livscyklusforudsigelser for hver pumpetype ved hjælp af en Anomaly Detection-test.


Energieffektiv pumpning af spildevandsslam over lange afstande
Med "Smart Air Injection" (SAI) viser SEEPEX sin skræddersyede systemløsning, der kombinerer fordelene ved to transportteknologier til særligt energieffektiv langdistancetransport af drænet spildevandsslam. Spildevandsslam komprimeret til propper kan transporteres op til 1000 meter til bestemmelsesstedet ved hjælp af en pulseret tryklufttilførsel i ledninger. Dette alternativ til konventionelle metoder kan hurtigt betale sig for renovationsvirksomheder. Smart Air Injection (SAI) transporer spildevandsslam med et tørstofindhold på 20-40% over lange afstande. Gennem den innovative kombination af excentersnekkepumpe, en ekstra polymerinjektion og en pulserende trykluftsapplikation, bliver sammenpresset spildevandsslam transporteret energieffektivt over længere afstande. Ved denne systemløsning drejer det sig om en såkaldt Package Unit, som indeholder pumpen, den dedikerede styrelogik, samt polymeren og, hvis det ønskes, trykluftkomponenterne.
Denne pumpe kan også tilsluttes SEEPEX Connected Services som en udvidelse.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP