www.industriogteknik.com
HMS Industrial Networks AB

CANblue II

Hurtig og sikker overførsel af CAN data med CANblue II

CANblue II
Nu tilbyder IXXAT, som leverer løsninger til trådløs CAN-kommunikation i industrien, en universel gateway og PC interface-løsning i en ny og forbedret version. Løsningen har tre modus, så brugeren kan tilpasse datakommunikationen optimalt i forhold til den specifikke applikation. Det gælder for datagennemgang, ventetid og fejltolerance. I SHORTEST_LATENCY kan man opnå ventetider på gennemsnitligt 4 ms, mens QUICKEST_CONNECTION tillader sikker dataoverførsel selv i CAN-systemer, der kører med 1 MBit/sek og 100 procent bus load.

En typisk applikation for CANblue II er trådløs forbindelse af CAN-segmenter via Bluetooth og trådløs systemadgang, hvor man anvender en notebook eller en håndholdt serviceenhed.
Men på områder, der kræver en ekstremt pålidelig forbindelse, som for eksempel ved forbindelse af roterende og mobile systemdele kan man også anvende CANblue II - takket være Bluetooth-teknologien, som er bygget op fra bunden af krypterede overførselsmekanismer, der er resistente over for udefrakommende forstyrrelser.

Bluetooths FHSS processor, som også anvendes i CANblue II, ændrer den frekvens, som beskeder er overført via, 1.600 gange i sekundet. Hvis en af de anvendte 79 kanaler oplever forstyrrelser, bliver fejlen opfanget, og beskeden sendt igen på en anden frekvens.
Dermed bliver den båndbredde, der er til rådighed, brugt meget sparsomt, så flere forskellige Bluetooth-systemer kan arbejde parallelt uden at forstyrre hinanden videre.

Med Bluetooth-teknologi findes der stort set ikke problemer med overlappende WLAN-systemer, ligesom der heller ikke er problemer med WLAN-systemer, der overlapper Bluetooth-systemer i umiddelbar nærhed. Det skyldes, at kun få af de 79 Bluetooth-kanaler overlapper med WLAN-frekvenser. Problemerne med overlapning bliver ikke større, end at det løses ved at systemet gensender beskederne.

Når CANblue II anvendes som bro overfører de forskellige units deres data med gennemsigtighed over den sikre Bluetooth-forbindelse.
Udover at implementere rene CAN-applikationer betyder dette, at man kan implementere protokoller som CANopen, DeviceNet, SAE J1939 samt kundespecifikke protokoller. Til brug på pc kan man få en kraftfuld Windows driver.
Applikationer, der er baseret på andre operativsystemer (f.eks. Android, Linux, INtime, QNX) eller kundespecifik hardware, kan implementeres ved at anvende en åben ASCII-protokol. Der findes også en prøveimplementering til Android.

Integrationen med eksisterende systemer er simpel på grund af CANblue II’s strømrækkevidde fra 9 til 30 VDC og en kompakt konstruktion med skruehuller i huset. CAN interfacen er implementeret i overensstemmelse med ISO 11898-2 og har et DSub 9-forbindelsesstik, der lever op til CiA 303-1-kravene.
CANblue II kan også leveres i en IP67-variant, hvis det efterspørges.

CANblue II kan enten fås med intern eller ekstern antenne, der understøtter datatransmission på op til 300 meters afstand, afhængig af de rumlige forhold. Radiosignalets kvalitet kan aflæses ved at anvende Bluetooth til at overvåge forbindelseskvaliteten.
Sidst, men ikke mindst, så gør CANblue II’s ekstremt lave pris den attraktiv til en lang række applikationer.

Du kan finde mere information om CANblue II på www.ixxat.com.

CANblue II

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP