www.industriogteknik.com
EPLAN

EPLAN fremskynder færdiggørelsen af coiling- og viklingsudstyrsprojekterne med 30%

Advanced Machine & Tool, AMT, i Fort Wayne, Indiana, indså at det ville indebære betydelige produktionsforbedringer, hvis de benyttede EPLAN-løsninger, og de er derfor skiftet fra AutoCAD Electrical til EPLAN. Tidsrøver i forbindelse med udvikling af nye produkter, såsom mærkning af komponenter, nummerering af kabler og standardisering af maskindesign, inklusive arkivering og genbrug af tidligere design, er blevet forenklet og gjort hurtigere.

EPLAN fremskynder færdiggørelsen af coiling- og viklingsudstyrsprojekterne med 30%
Optimeret design på mange
specialiserede maskinprojekter

Det var en lidt usædvanlig proces, der fik Advanced Machine & Tool Corporation (AMT) i Fort Wayne, Indiana, til at tage EPLAN til sig for tre år siden. De fleste virksomheder, der går over til EPLAN, gør dette efter at have erkendt, at deres eksisterende CAD-software ikke kan honorere deres nuværende eller fremtidige krav. AMT-maskinteknikerne, der arbejdede med AutoCAD Electrical, følte ikke der manglede noget før en større kunde inden for autoindustrien fremsatte krav om, at der skulle anvendes EPLAN elektriske tegninger til de maskiner de bestilte, for at fremskynde fremstillingen af dokumentation og for at forbedre dennes nøjagtighed. Det fik AMT til at forske i om EPLAN virkelig var en bedre løsning. Det fandt AMT ud af at det var, så de indledte en gradvis overgang fra alle ordrer på elektrisk og fluid-power til EPLAN-platformen. I dag er teknikerne glade for, at selskabet skiftede platform. "Jeg troede, vi havde det godt med vores gamle CAD-system, men jeg kunne ikke tænke mig at gå tilbage til det nu," udtaler elektroingeniør Mark Lohrman.

Bygger maskiner, der fremstiller motorer
AMT er specialister inden for fremstilling af coiling- og viklingsudstyr samt andre maskiner, der anvendes i produktionen af elektromotorer, generatorer, AC-generatorer og andre enheder til automobilindustrien og andre industriområder, meget af det for fabrikanter af originaludstyr. Udviklingsfasen for at fuldføre en ordre kan tage blot tre dage eller hele 60 uger for de mest omfattende projekter, men en typisk ordre omhandler en kunde, der har brug for en enkelt maskine til at producere en ny motor eller til at forøge eller rationalisere igangværende produktion. "Det kan være så enkelt som at få endnu en maskine, der ligner den man har i forvejen, eller at vise os et produkt, man ønsker at producere, og vi får spørgsmålet: 'Hvordan fremstiller vi det?'", siger Lohrman.

Alle projekter gennemføres nu i EPLAN
Bortset fra den ene automobilkunde, der ønskede EPLAN-dokumentation, var AMTs holdning til at implementere EPLAN konservativ. Projekterne blev benchmarked i forhold til de oprindelige for at måle forbedringerne, og med tiden er flere og flere projekter udarbejdet i EPLAN. "Nu er vi nået derhen, hvor vi gør alt i EPLAN, lige meget hvad vi leverer," siger Lohrman. Ved at gå over til EPLAN er det blevet muligt at udvikle nøjagtig og velstruktureret dokumentation hurtigere, end det var muligt tidligere.

De fleste tidsrøvende opgaver er nu automatiseret
Ved ordrer, der ville have taget to uger med AutoCAD, er den største besparelse ved at bruge EPLAN - ca. 23-28 arbejdstimer - opnået inden for fire områder.
- Mærkning af komponenter og nummerering af kabler foregik tidligere manuelt. Dette er nu gjort automatisk, tillige med fremstillingen af faktiske komponentmærkninger, kabelnumre og terminalmærkninger. AMT-teknikerne anvender EPLANs interne funktionalitet til at indstille printerne ved at overføre alle data fra et Excel regneark... 4-5 timer sparet.
- Fejlfrie klemmediagrammer og styklister oprettes automatisk... fem timer sparet.
- Standardkredsløb (makroer) arkiveres og genanvendes fra projekt til projekt... 8-12 timer sparet.
- Fluid-diagrammer er blevet integreret i det overordnede projekt, hvilket eliminerer fejl i navngivning af dele og komponenter, der ikke kommer med... seks timer sparet.
For større projekters vedkommende er besparelserne tilsvarende større.

Makroarkivet bliver større og større
"Automatisk nummerering betyder meget for os," siger Lohrman. "Jeg kan gå ind i komponentdatabasen og udvælge en komponent. Hvis der findes en makro til den, så kører det bare." Fordelene ved at gemme og genbruge standardindhold stiger i takt med stigningen i antallet af poster, der gemmes som EPLAN-makroer: nu over 300 processer og 500 komponenter. "Tegninger arkiveres og kan let genfindes. Jeg kan få et helt sæt tegninger op på blot et par minutter - jeg behøver ikke at lede i papirarkiver. Skønt langt de fleste af vores maskiner er individuelt designet, er der et par vi kan genbruge med mindre ændringer. Med EPLAN kan vi få tegningerne frem, foretage mindre ændringer hurtigt og bekvemt og spytte et sæt planer ud." AMT-teknikerne bruger også en anden kilde til komponentdata: EPLAN Data Portal. Den anvender de til at downloade komponentdata, inklusive Allen Bradley-, WAGO- og andre fabrikanter. "Data Portal er let at bruge," siger Lohrman. "Den sparer rigtig meget tid, ved at man ikke behøver at gå igennem alle sider med dokumentation for at finde frem til målene. Hvis jeg har brug for en ny komponent, er Data Portal altid mit første valg."

Engineering bliver mere integreret
AMT går en problemfri overgang i møde, takket være EPLANs support. "Vi får en kort svartid, når vi kommer med en anmodning - normalt inden for samme dag. (En EPLAN supporttekniker) kan gå online og se mit skærmbillede og kan se mit problem, hvilket gør problemløsningen rigtig meget lettere." AMTs vej frem med EPLAN kommer sandsynligvis til at omfatte mere integration mellem elektro- og fluid-design, efterhånden som flere teknikere trænes i EPLAN Fluid. På den måde kan to discipliner fungere side om side, så projekter fremskyndes, og resultaterne optimeres. Andre fremtidige tiltag kunne være at anskaffe EEC One - den nye EPLAN Engineering Center One, så designing af maskiner kan foretages mekatronisk i funktionelle enheder.

EPLAN fremskynder færdiggørelsen af coiling- og viklingsudstyrsprojekterne med 30%
"Data Portal er let at bruge."
Få adgang til over ¼ million
komponenter fra over
46 fabrikanter med et enkelt klik.

 

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP