www.industriogteknik.com
HMS Industrial Networks AB

PROFINET migration gjort nemt med nye Anybus X-gateways fra HMS

HMS Industrial Networks introducerer nu en række nye Anybus X-gateways, der muliggør kommunikation mellem flere industrielle netværker og PROFINET IRT. De nye gateways kan forbinde PROFIBUS og CANopen til PROFINET Fiber Optics og ControlNet, EtherNet/IP og DeviceNet til PROFINET IRT med kobberkabler. X-gateway hjælper virksomheder og maskinbyggere at migrere til PROFINET uden at foretage ændringer i den eksisterende maskinpark.

PROFINET migration gjort nemt med nye Anybus X-gateways fra HMS
Mange industrivirksomheder implementerer i dag industriel Ethernet netværker som PROFINET. Men det er ofte de eksisterende delsystemer og maskiner, som allerede er i netværk, som skal indgå i det nye netværk. Anybus X-gateway fra HMS tilbyder en nem måde at forbinde de eksisterende delsystemer til PROFINET.

Hvad er nyt?

Anybys X-gateway har længe været i stand til at tilslutte PROFINET til flere fieldbus og industrielle Ethernet netværker. HMS udvider nu tilslutning til også at omfatte PROFINET IRT (isokron Real Time) til både kobberkabler og fiberoptik. Nye netværker for kobber er ControlNet, EtherNet/IP og DeviceNet, mens nye netværker inden for fiberoptik er PROFIBUS og CANopen.

Gør PROFINET migration muligt
PROFINET IRT bliver brugt af mange af de store europæiske bilproducenter, især inden for AIDA-gruppen, og er et af de hurtigst voksende industrielle Ethernet netværker på markedet, siger Niklas Selander, Product Manager hos HMS. -Ved at bruge en Anybus X-gateway kan virksomhederne beholde eksisterende udstyr og blot slutte det til PROFINET IRT netværk. Dette maksimerer investeringen i de nuværende maskiner og sætter hastigheden op til PROFINET migration. Maskinbyggere kan også drage fordel, fordi de ikke selv behøver at udvikle denne tilslutning, men blot kan bruge en Anybus X-gateway til at forbinde deres maskiner til PROFINET IRT, siger Niklas Selander videre.

Sådan virker det
De nye Anybus X-gateways kopierer I/O data mellem et industrielt netværk og PROFINET IRT. Gateway-indstillinger til eksempelvis I/O størrelser, konfigureret i en Windows-baseret terminalinterfacets, betyder, at ingen programmering er nødvendig.

PROFINET-interfacet via X-gateway fungerer som en I/O-enhed på PROFINET IRT netværk og understøtter op til 220 bytes fra I/O for både input og output data. Gateway baudraten er 100Mbits (fuld duplex) og bruger to RJ45-stik (kobber) eller to SC-RJ-stik (Fiber Optic), der tillader installationer i linje eller ringtopologi. Den integrerede 2-port IRT switch er et andet meget værdifuldt aktiv, fordi det eliminerer behovet for dyre eksterne switche.

Den nye Anybus X-gateways muliggør kommunikation mellem PROFINET IRT og flere industrielle netværk. Anybus X-gateway tillader to forskellige netværker at tale med hinanden. Ganske enkelt kan man sige, at der er en real time oversætter mellem to netværker. Gateways løser vigtige industrielle kommunikative problemstillinger for systemintegratorer og slutbrugere, der arbejder med industrielle netværksdesign og tilbyder en hurtig og nem måde at forbinde to ellers uforenelige netværker.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP