www.industriogteknik.com
Leuze

På sikker kurs

RSL 400 sikkerheds laser scanner sikrer ikke blot, at automatiserede, førerløse køretøjer kan fungere sikkert ved hjælp af beskyttelses- og advarselsområder, men scanneren kan også på samme tid indsamle måleværdier til navigationssoftwaren.

På sikker kurs

Teknisk rapport

Når der bruges trianguleringsprincippet til navigation, er førerløse køretøjer sædvanligvis udstyret med to forskellige sensorer: En til sikkerhed og en til navigation. Den nye RSL 400 sikkerheds laser scanner fra Leuze electronic er et ægte alternativ: Den er ikke kun i stand til at håndtere sikkerhedsaspekterne, men giver også alle måleværdier for en AGV's navigation baseret på naturnavigationsprincippet. Oven i købet har måleværdierne en ekstrem høj opløsning og nøjagtighed. Det er vigtigt for at kunne bestemme det førerløse køretøjs position. Det betyder, at der kun er brug for en scanner til både sikkerhed OG navigation. Måleværdiernes output fra RSL 400 er optimerede til navigationssoftwaren, der fungerer i henhold til principperne om naturlig navigering med SLAM (Simultaneous Localization and Mapping – simultanlokalisering og kortlægning). Med hver omdrejning af reflektorenheden, der varer 40 millisekunder, sender sikkerheds laser scanneren 2.700 lys impulser. De bliver sendt i alle retninger mod forhindringer. Dele af det udsendte lys sendes tilbage til scanneren og bruges til at kalkulere afstanden til forhindringen. Ligesom et kort indeholder navigations softwaren et billede af det respektive, imaginære rum, og det omfatter alle faste forhindringer. Køretøjets nuværende position beregnes derefter ved at sammenligne måleresultaterne med kortet. Dette princip omtales som naturlig navigering. Jo mere detaljerede og nøjagtige en scanners måleværdier er, desto mere præcist kan det førerløse køretøj navigere. Med en opløsning på 0.1° kan RSL 400 opfatte omverdenen meget detaljeret i hele måleområdet, op til 50 m. Dette opnås ved en særlig lille laser lysplet, der opretholder sin vertikale form i hele scanningsvinklen. Dette reducerer også ukorrekte målinger, der kan forekomme på og ved kanter.

 

Holder øje med forhindringer

 

Hvor langt væk er forhindringen? Ud over den høje opløsning er afstandsværdierne også vigtige. Med en typisk fejlmargin på < 30 mm, er disse meget præcise. Tilmed bliver værdierne ikke påvirkede af objektets refleksioner, hvad enten det er en reflektor eller en sort væg. Det ekstra output fra signalværdien af det modtagne signal fra hver stråle muliggør autonom detektering af reflektorer af navigationssoftwaren. Når strålerne rammer en reflektor, varierer værdierne meget fra et hvilket som helst andet miljø. Det gør detektering enkel og pålidelig. I tilgift til navigeringsmulighederne er der ingen mangel på sikkerhed: Den kompakte RSL 400 sikkerheds laser scanner har op til 100 valgbare beskyttelses- og advarselsområder. Takket være dette store antal kan beskyttelsesområdet tilpasses de respektive bevægelses- og belastningsbetingelser, såvel som køretøjets hastighed, på mange forskellige måder. I 4-feldts mode med 50 valgbare områdeindstillinger kan enheden overvåge op til fire beskyttelsesområder samtidigt. Det gør det muligt at foretage sikker og pålidelig nedsættelse af hastigheden på det førerløse køretøj. Med en scannings vinkel på 270° kan RSL 400 også dække foranliggende- og sideområder på samme tid, d.v.s. rundt om hjørner. Med disse egenskaber og et funktionsområde på op til 8,25 m, kan selv større, førerløse køretøjer sikres komplet med bare to RSL 400. Sikkerheds laser scanneren kan leveres i forskellige udgaver. Produktserien omfatter ni forskellige varianter, hvoraf tre har data output til navigering med førerløse køretøjer. Alle varianter leveres til de fire funktionsområder: 3,0 – 4,5 – 6,25 og 8,25 meter. Der er ligeledes modeller med PROFIsafe/PROFINET interface. Disse interfaces gør det meget nemmere at integrere enhederne, især når der anvendes mange forskellige konfigurationer for beskyttelseområder.

 

På sikker kurs

 

Foto 1: RSL sikkerheds laser scanner kombinerer sikkerhed med et detaljeret output af måleværdier til navigation med førerløse køretøjer.

 

På sikker kurs

 

Foto 2: RSL 400 integrerer sikkerhedsteknologi og høj kvalitet output af måleværdier i en enkel enhed.

 

 

 

 

 

På sikker kurs

 

På sikker kurs

 

Jörg Packeiser
Product Marketing Safety
Leuze electronic GmbH + Co. KG
Phone: +49 7021 573-174
Fax: +49 7021 573-199
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP